Löner Arbetsvillkor Barnarbete

Miljontals arbetstillfällen

Vi är övertygade om att ömsesidigt lönsamma samarbeten och rättvis handel är det bästa sättet för oss att stötta länder i deras ekonomiska utveckling. Det är dock viktigt att vi på H&M använder vårt inflytande och expertis för att förbättra arbetsförhållanden och säkerställa att de mänskliga rättigheterna respekteras under denna resa.


Vår verksamhet bidrar till att skapa cirka 1,6 miljoner arbetstillfällen i produktionsländer runt om i världen.

Både inom vår egen organisation men även bland våra leverantörer är majoriteten av arbetstagarna kvinnor, vilket vi är både stolta och glada över. Att ha en stabil inkomst är ett första steg till ett självständigt liv och därför är vi stolta över att vår verksamhet bidrar till miljontals arbetstillfällen för just kvinnor i de länder där vi har valt att förlägga vår produktion. Genom att hjälpa kvinnor till ett första jobb, kan vi på H&M bidra till att kvinnor kan stå på egna ben och försörja sin familj. Detta är ett exempel på hur vår produktion bidrar till ekonomisk utveckling.

 

För att säkerställa att hänsyn tas till mänskliga rättigheter och att arbetsförhållanden också förbättras har vi ett nära samarbete med våra leverantörer och arbetar utifrån vårt Sustainability Commitment

 

Vi besöker regelbundet fabrikerna för att följa upp att vårt Sustainability Commitment efterlevs. Vi belönar de leverantörer som ständigt förbättrar sina hållbarhetsresultat genom ökade produktionsvolymer och långsiktiga samarbeten.

 

Här kan du läsa mer om vår Sustainability Commitment som definierar de krav vi ställer på våra leverantörer.

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga