Löner Arbetsvillkor Barnarbete

H&M på förstaplats i Fashion Transparency Index

För mig är transparens en viktig nyckel i vårt hållbarhetsarbete som ger våra kunder insyn samt möjligheten att vara med och driva på utvecklingen. På H&M jobbar vi så transparent som möjligt kring hur våra produkter tillverkas. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med att de kläder du köper hos oss är producerade på ett schysst sätt.


Jag vill därför dela med mig av en nyhet som gör mig otroligt stolt! I år rankas H&M nämligen högst av alla 250 modevarumärken i Fashion Transparency Index – ett index som utvärderar och jämför hur transparenta modeföretag är i sitt hållbarhetsarbete. Detta ser vi som ett kvitto på det hårda arbete vi bedriver och samtidigt en uppmuntran att fortsätta driva på utvecklingen och få med hela branschen för att kunna skapa en verklig förändring.

 

Vilka står bakom Fashion Transparency Index?
De som står bakom Fashion Transparency Index är Fashion Revolution – världens största konsumentrörelse inom mode som startade efter den oerhört tragiska olyckan i Bangladesh där en hel fabrik, Rana Plaza, rasade ihop och orsakade många dödsfall och skador. Fashion Revolutions syfte är att öka transparensen inom hela modeindustrin, öka medvetenheten hos konsumenter, främja samarbeten, samt trycka på regeringar att sätta tydligare och striktare lagar och regler.

 

Sedan 2014 har de drivit Fashion Revolution Week med hastaggen #WhoMadeMyClothes? för att öka medvetenheten om vilka som syr våra kläder och deras rättigheter samt för att driva på transparens inom modeindustrin. Idag är deras fokus både på sociala och klimatmässiga utmaningar inom modeindustrin och i år har de lagt till hashtaggen #WhatsInMyClothes?.

 

Här hittar du hela Fashion Transparency Index-rapporten. 

 

Ställ gärna dina frågor om vårt hållbarhetsarbete genom att klicka på ”Ställ din fråga” i menyn.

 

/Felicia Reuterswärd, Hållbarhetsansvarig H&M Sverige

 

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga