Löner Arbetsvillkor Barnarbete

IndustriALL är fackförbundet som för textilarbetarnas talan

IndustriALL är det globala fackförbund som representerar textilarbetare runt om i världen. H&M-gruppen arbetar tillsammans med IndustriALL för att förbättra arbetsvillkoren inom industrin. Att alla textilarbetare ska ha löner som går att leva på är vår gemensamma vision.


IndustriALL och H&M-gruppen är överens om att kollektivavtal som spänner över hela industrin är en av de viktigaste faktorerna för att skapa förändring. Det skulle innebära att arbetare inom textilindustrin i ett land får samma villkor och samma möjligheter att förhandla sin lön, oavsett vilken fabrik de arbetar i.

 

“Ett kollektivavtal för hela industrin skulle föra med sig mycket gott. Det är något som på riktigt skulle kunna förändra och förbättra hela industrin. Vi arbetar därför tillsammans med olika varumärken för att göra en sådan utveckling möjlig”, säger Christina Clausen, direktör IndustriALL Global Union.

 

Här kan du se en video-intervju med Christina Clausen där hon förklarar vad som behövs för att skapa bättre levnadsvillkor.

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga