Löner Arbetsvillkor Barnarbete

Varför behövs en kampanj som Love for all?

Mitt namn är Linn och jag är 28 år gammal. Jag är bisexuell och polyamorös, och lever tillsammans med mina två partners. Mitt levnadssätt gör att jag stöter på en del ifrågasättande kommentarer, som de flesta heterosexuella som lever i tvåsamhet aldrig behöver bemöta. Detta beror tyvärr ibland på trångsynthet, men i många fall bara på okunskap om saker som faller utanför vår sociala norm. Denna okunskap är anledningen till varför jag brinner så enormt starkt för att prata öppet om vikten av positiv representation och firande av alla olika typer av människor, oavsett sexualitet, könsidentitet, etnicitet, kroppstyp och ursprung. Ju mer mångfald vi visar och firar i världen, desto mer kunskap och förståelse kan vi skapa, istället för rädsla och negativt ifrågasättande.


Jag hoppas på en framtid där vår sociala norm inte ska vara så trångsynt, och där alla typer av levnadssätt som bygger på kärlek ska vara accepterat, respekterat och firat. Ingen identitet under HBTQIA+ paraplyet är något nytt. Vi har alltid funnits här och kommer alltid finnas, det handlar bara om att vi måste få rätten att synas lika tydligt och leva lika öppet som alla andra. Oavsett hur du ser ut och vart i världen du än kommer ifrån, så ska du ha friheten att vara och älska vem du vill.

 

Detta är anledningen till varför jag är stolt över att få vara en del av kampanjen Love For All som H&M har skapat. Jag hoppas att vi, i framtiden, inte ska behöva sådana här kampanjer för att uppmärksamma allas lika värde. Det är år 2019 och allas lika värde och rätt till kärlek borde vara en självklarhet vid det här laget, men det är det tyvärr inte än. För att nå en framtid då detta är en självklarhet överallt, behöver vi, än så länge, dessa färgstarka och högljudda kampanjer för att nå ut, för att synas och höras och för att utbilda. Och för att visa alla som någonsin känt sig utanför, dömda och rädda för att vara sig själva, att det inte är ensamma. För varje person som känner sig stärkt av en sådan här kampanj, och vågar stå upp för vem de är och vem de älskar, är hen ytterligare en inspiration för andra att känna samma styrka och stolthet.

Jag vill att mina framtida barn ska få växa upp i en värld där de kan vara precis vem och vad de vill utan att dömas för det. Där de omges av representation och kärlek för alla möjliga typer av människor, oavsett hur just deras historia ser ut. Där det inte skulle anses vara konstigt om de hade tre föräldrar, där de får chansen att hitta sig själva utan att tvingas in i några förutbestämda fack beroende på biologiskt kön och där de får chansen att se hur fantastiskt fint det faktiskt är att vi alla är och ser olika ut. Jag vill att de, tillsammans med alla andra barn och unga, ska växa upp och se på mångfalden i deras omgivning med kärlek, förståelse och positiv nyfikenhet, men också att de ska känna sig starka nog att stå upp för allas lika värde när det ifrågasätts.

 

För att nå den framtiden behövs det att vi pratar om vikten av allt detta, om och om igen. Genom kampanjer som denna, genom inlägg som detta, genom diskussioner på jobbet eller bland vänner, genom att våga ge svar på okunniga kommentarer, genom att bara våga vara dig själv öppet och genom att visa mångfaldig representation på alla sätt vi kan. Budskapet med hela Love for all-kampanjen är kärlek, kärlek till alla. Det är verkligen inte svårare än så. ALLA förtjänar att få, och att få ge, kärlek. Och alla förtjänar friheten att få vara stolta över vem de är.

 

/Linn

 

Läs mer om kampanjen här!

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga