Löner Arbetsvillkor Barnarbete

Vad är det för skillnad på ett vanligt plagg och på ett Conscious-plagg?

Sedan 2012 har vi använt H&M Conscious som en märkning av plagg som innehåller minst 50%, men ofta mer, återvunnet eller hållbart framtaget material. Det enda undantaget är återvunnen bomull som endast kan utgöra 20% av en produkt för att bibehålla kvaliteten.


Vi vill vara så transparenta som möjligt och vill göra det tydligare för våra kunder vilken komposition av hållbara material dessa plagg har. Därför kommer vi framåt att successivt ersätta den gröna Conscious-tagen med en ny hangtag som specificerar materialkompositionen. Kriterierna för vilka plagg som får den nya material-tagen är de samma som för tidigare Conscious-märkning.

 

Vi på H&M arbetar aktivt med hållbarhet i alla led och detta gäller för alla våra produkter och vårt mål är att alla våra produkter före år 2030 ska tillverkas av 100% återvunnet eller hållbart framställt material.

 

Vi ställer höga krav på alla våra samarbetspartners, på allt från själva kvaliteten i textilproduktionen till sociala frågor och miljön – både på arbetsplatsen och för planeten i stort. När du investerar i ett plagg från oss så är det en garanti för att varan har producerats under rättvisa och jämlika förhållanden.

 

Produkter med Conscious-märkning finns för dam, herr, barn och från H&M Home.

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga