Löner Arbetsvillkor Barnarbete

Vad händer med plagg som jag återvinner hos er?

I alla våra butiker har vi klädinsamlingsboxar där du kan lämna in alla textiler som du inte längre använder, oavsett varumärke eller skick. Du kan lämna in allt från udda strumpor, till utslitna t-shirts och missfärgade lakan. Vi vill att inlämning av textilier ska bli lika självklar som att panta burkar.


Vad händer med kläderna sen?

För att säkerställa att textilierna tas om hand på bästa sätt samarbetar vi med den globala organisationen I:Collect. När du har lagt dina gamla textilier i någon av våra insamlingsboxar tar I:Collect över och transporterar kläderna till sin sorteringsanläggning utanför Berlin i Tyskland. Transporten dit görs så miljövänligt som möjligt, vilket i Sverige innebär med lastbil som lämnar först när den är helt full. De sorterar sedan alla kläder och tyger för hand och delar upp dem för att de ska komma till bästa användning genom återbruk, återanvändning eller återvinning.

Under 2019 samlade vi in 29 005 ton oönskade kläder och textilier genom vår klädinsamling. Det är 40% mer än året innan och motsvarar 145 miljoner t-shirts.

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga