Löner Arbetsvillkor Barnarbete

Let’s change together

Vi på H&M vill att det blir lika naturligt för alla att förlänga livet på kläder som det är att panta burkar. Därför testar vi hela tiden nya initiativ som möjliggör att vi tillsammans med våra kunder kan bidra till att göra mode mer cirkulärt. Visste du att 13 % av ett plaggs klimatpåverkan sker efter att det lämnat butiken och följt med dig hem? Därför tycker vi att vi har ett ansvar att göra det lättare för alla som handlar hos oss att göra hållbara val.


Vi på H&M har tillsammans med forskare satt ambitiösa klimatmål. Det betyder att vi ska halvera våra utsläpp till 2030 i jämförelse med 2019. Modebranschen har en stor inverkan på klimatet, och vi har som ett stort global företag ett ansvar att driva utvecklingen mot en mer hållbar modeindustri. Vi har flera ambitiösa mål för att både bli cirkulära och klimatpositiva, men för att nå dit behöver vi få med våra kunder på resan.

Nu vill vi göra det ännu lättare för våra kunder att göra hållbara val:

Pre-loved:  Second Hand mode på hm.com

Vårt pre-loved erbjudande är en del av vår resa för att förbättra och förenkla shoppingupplevelsen på H&M, där du nu i en integrerad lösning kan shoppa second hand mode-favoriter direkt på hm.com.

Vi erbjuder även H&M-medlemmar möjligheten att hyra unika festplagg från tidigare Conscious Exclusive-kollektioner i en av våra flaggskeppsbutiker i Stockholm – ett mer hållbart alternativ till att köpa nytt!

Repair

Med skräddartjänster via post gör vår samarbetspartner Repamera det enkelt att få dina kläder lagade eller måttanpassade, oavsett var du bor. Och som medlem får du 15 % rabatt på Repameras tjänster. Du hittar rabattkoden på dina medlemssidor i H&M-appen och på hm.com.

Vi har fyra syateljéer i våra butiker i Stockholm, Malmö och Göteborg där man kan lämna in kläder för lagning och små justeringar. Och här får du tips om hur du tvättar, lagar och fixar för att förlänga plaggets livslängd.

Recycle

I alla våra butiker finns sedan 2013 stationer där du kan återvinna kläder och textilier, och som medlem belönar vi dig med en digital bonuscheck när du visar upp din påse med gamla kläder och textilier i kassan.

Vi på H&M kan även, som första modeföretag, erbjuda textilåtervinning direkt i butik genom återvinningssystemet Looop, som finns i vår butik på Drottninggatan 56 i Stockholm. Looop bryter ner gamla plagg till textilfibrer, som sedan kan användas för att göra nya plagg.

 

Här kan du läsa mer om vad vi gör för att driva förändringen inom modeindustrin.

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga