Löner Arbetsvillkor Barnarbete

Livesamtal om schysst mode

Corona har en förödande effekt på många människors liv och fokus har skiftat där viktiga frågor såsom klimatet har hamnat i skymundan. Men tider av förändring kommer också med möjligheter och vi kommer inte sakta in vårt hållbarhetsarbete, som nu är viktigare än någonsin. Tillsammans fortsätter vi att driva utvecklingen mot en välmående planet med rättvist, jämlikt och cirkulärt mode. Och vi behöver prata om hur vi får det att hända.

 

Hur går mitt modeintresse ihop med min klimatångest? Hur jobbar H&M för att göra mode mer hållbart? Vilka material är bättre än andra? Hur bygger jag en hållbar garderob?

 

I livesända samtal (se schema nedan) kommer vi prata om de här frågorna med er och några inspirerande vänner till oss. Era tankar och frågor är otroligt värdefulla, och genom kunskap och dialog kan vi bli ännu bättre och tillsammans leda förändring.

Nicole Falciani & Felicia Reuterswärd – Kan mode vara schysst?

Här kan du se en inspelning av samtalet från tisdagen den 9/6

Nicole Falciani är influencer och författare med stort modeintresse. Men det är inte bara hennes stil som inspirerar många utan även hennes öppenhet och ärlighet. Dessa är egenskaper som även är väldigt viktiga för oss och i detta livesamtal pratar Nicole  med vår hållbarhetschef Felicia om huruvida mode kan vara schysst. Hur tar ni ert ansvar i klimatkrisen? Varför betalar ni inte textilarbetarna mer? Stämmer det att ni har barnarbete? Dessa är bara några av de frågor vi ofta får från våra kunder och som vi tycker är viktiga att prata om. Tillsammans har de ett ärligt och givande samtal.

 

Elsa Billgren & Sara Eriksson – Hur kan vi sluta kretsloppet för mode?

Här kan du se en inspelning av samtalet från torsdagen den 11/6

Elsa Billgren är programledare, bloggare och en sann vintage-älskare. Hon har en personlig och inspirerande stil med en blandning av gammalt och nytt och är en förebild när det kommer till att ha ett kärleksfullt förhållande till kläder och mode. I detta livesamtal pratar Elsa med Sara Eriksson som delar Elsas passion för second hand och arbetar på H&M med att driva på utvecklingen av nya cirkulära affärsmodeller. Vilket med andra ord innebär att sluta kretsloppet för mode – med exempelvis lagning och uthyrning. De pratar bland annat om att köpa plagg man verkligen älskar, inspirerar till hur man kan ta hand om dem samt vad man kan göra när man själv inte längre vill eller kan ha dem.

 

Nina Campioni & Ann-Sofie Johansson – Hur bygger jag en mer hållbar garderob?

Här kan du se en inspelning av samtalet från söndagen den 14/6 kl. 19

Nina Campioni är modeskribent, författare och journalist med ett passionerat intresse för hållbart mode. I detta livesamtal pratar hon och H&M:s kreativa rådgivare Ann-Sofie Johansson om hur man bygger en hållbar garderob. Vilka nyckelplagg ska man fokusera på? Och hur kan man styla dem till både vardags och fest? Vilka material är egentligen bättre och hur vårdar man dem på bästa sätt? Inspireras och lär dig av dessa proffs inom hållbart mode.

 

Hanna Persson & Kim Hellström –  Kan min klimatångest och mitt modeintresse gå ihop?

Här kan du se en inspelning av samtalet från tisdagen den 16/6 kl. 19

Hanna Persson är bloggare, poddare, programledare och tv-producent. I podcasten Gott Folk pratar hon med sina gäster om moraliska dilemman och som blivande mamma känns frågor om klimatet och framtiden viktigare än någonsin. Hon har därför många funderingar kring modebranschens påverkan på klimatet och om hennes klimatångest verkligen kan gå ihop med hennes modeintresse? I detta livesamtal får hon chans att ventilera dessa frågor med Kim Hellström som är klimatstrateg på H&M. Kim berättar mer om modebranschens utmaningar och möjligheter samt hur vi på H&M arbetar för att nå våra klimatmål och leda förändringen i hela branschen.

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga