Löner Arbetsvillkor Barnarbete

Vad gör ni för att minska vattenanvändningen vid klädproduktion?

Du har säkert hört att det krävs mycket vatten vid klädproduktion? Ibland tusentals liter för att få fram ett enda plagg. Det beror på att det går åt vatten dels vid odlingen av råmaterial men även vid tillverkning och färgning av textilier. I mer än tio år har H&M-gruppen arbetat aktivt med att utveckla arbetet kring vattenhantering på olika nivåer i vår värdekedja.


Så här hanterar vi vattenutmaningen

Vi har flera mål för att minska mängden vatten som används i produktionsprocessen och ett exempel är att vi senast ska 2022 återanvända minst 15% av avfallsvattnet i produktionsprocessen. För att nå dit har vi implementerat fem nya lösningar för vattenåtervinning som kommer ska nya möjligheter i våra produktionsländer.

Senast år 2030 ska alla våra material vara återvunna eller hållbart framtagna. Detta betyder att en del av vår produktion ska komma från restavfall från textilindustrin eller andra industrier såsom till exempel från fruktskal – vilket kommer att minska den totala mängden vatten som används.

H&M samarbetar med en rad olika organisationer för att sätta en ny och mer miljövänlig standard för hela modebranschen. År 2011 inledde vi ett långsiktigt partnerskap med WWF  som går ut på att skapa lösningar kring vattenhantering, både för att utveckla vår egen verksamhet och för att inspirera andra aktörer till en mer hållbar vattenanvändning. Vi jobbar även med bland andra Sustainable Apparel Coalition (SAC) och Swedish Textile Water Initiative kring dessa frågor.

 

Bildkälla: Better Cotton Initiative

Vad undrar du?

Vi får många frågor av våra kunder kring hur mode kan vara rättvist, jämlikt, cirkulärt och förnybart. Dessa frågor är oerhört viktiga för oss och ditt engagemang gör skillnad.

Ställ din fråga